Training aanbod soms erg overdreven

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen?

De titel van dit blog belooft niet veel goeds. Toch moeten we hier even doorheen.

Ons brein trapt er keer op keer in: slimme reclames die precies inspelen op onze behoeften. Zelfs als je ze maar heel even ziet, slaan je hersenen de boodschap direct op. Voor je het weet, ben je verleid door de nieuwste sport- of beweeghype en ongelooflijke sportprestaties.

Maar hoe scheid je de zin van de onzin? In dit blog neem ik je mee in de wereld van overdreven beloften en leer je hoe je dit fenomeen in je voordeel kunt gebruiken. Lees je mee?

Hier ontdek je dat een zoektocht naar een goede, leuke sport aanbieding je bijzonder veel tijd kan schelen. 

Vooral rond de jaarwisseling en na de zomervakantie als we onze goede voornemens hebben, worden overspoeld met sportaanbiedingen met de gekste sportprestaties en ons beloven binnen no-time een super lichaam te bezorgen.

Sportscholen en organisaties spelen in op onze goede voornemens

Veel sportscholen organiseren tijdens de jaarwisseling en na de zomervakantie vaak sportactiviteiten met de aantrekkelijkste nieuwe trends en tijdelijke kortingen. Soms krijg je bij inschrijving zelfs een gratis sporttas, shirt of hoodie. En daar is niets mis mee, zolang de begeleiding, het welzijn en de behoeften van de sporter maar centraal staat!

 

Sportaanbiedingen die echt overdrijven

Maar er zijn er die wel sterk overdrijven! Ze verleiden je met supertrainingen of beloven je, je skills in 14 dagen optimaal te verbeteren. Er is zelfs een website die durft te stellen: Zonder pijn wordt de ziel niet gehard. Zonder pijn worden de spieren niet sterker.  

Luister alsjeblieft niet naar deze onzin. Wat een afschuwelijk dom advies!

 

Maar laten we eerlijk zijn: mooie acties en cadeaus veranderen niets aan het feit dat écht (weer) fit worden, tijd en consistentie vraagt.

 

Overdreven reclame versus de realiteit

Hoewel ik zelf sportscholen waardeer en er soms gebruik van maak, vind ik het jammer dat sommige aanbiedingen zo overdreven zijn. Sporten is geweldig, maar fit worden kost tijd, en die periode verschilt per persoon.

 

Twee belangrijke factoren spelen daarbij een rol:

  1. Je omgeving: Een fanatieke sporter heeft vaak een professioneel trainingsschema en wordt omringd door een stimulerend netwerk, zoals teamgenoten die elkaar motiveren. Een recreatieve sporter, die slechts één of twee keer per week traint, heeft een grotere uitdaging. Zeker als de directe omgeving – zoals een partner of vrienden – weinig steun bieden of zelfs lacherig doet over je gezondheidsdoelen.
  2. Je persoonlijke situatie: Iedereen heeft een ander startpunt en andere obstakels. Daarom is het onrealistisch om een standaard tijdlijn op te leggen voor het behalen van fitnessdoelen.

Goede voornemens en de beruchte sportdip

Helaas blijkt uit onderzoek dat de meeste goede sport voornemens snel stranden.

Mede door deze overdreven sportaanbiedingen blijkt dat slechts 8% van de mensen daadwerkelijk blijft sporten. Dit komt niet alleen door gebrek aan motivatie, maar ook door onrealistische verwachtingen en teleurstelling. 

 

Tips om je sportdoelen wél vol te houden

In mijn volgende blog geef ik je graag praktische tips om je sportdoelen wél vol te houden. Want met mijn matig intensieve aanpak en realistische doelen kun je jouw fitnessreis een stuk succesvoller maken.

Stay tuned!

 

Wat vind jij ervan? Laat het mij weten!

info@kijkopbewegen.nl

Henk

LEES OOK:

Als blogger deelt Henk zijn kijk op bewegen, met een focus op matig intensief sporten. Met verrassende informatie, praktische tips en handige aanbevelingen helpt hij mensen om gezonder en actiever te leven.